Michiel van der Vlist, PA0MMV

Lentekriebels

Zaterdag kreeg ik het ineens. Nou ja bijna dan. Het zonnetje scheen, de buitenthermometer stond op dertien graden, het voelde warm aan. Een inspectieronde door de tuin onthulde dat de bolgewassen mijn gevoel deelden. Overal groene puntjes en hier en daar een ontloken sneeuwklokje. Zelfs het eerste krokusje liet zich vrijmoedig zien. Ja, ik weet het, echt niet het eerste in het land, hier bij mij in de tuin zijn ze altijd een paar dagen later dan op de Wildbaan. Maar toch..

De caravan stond er uitnodigend bij op zijn vaste parkeerplaatsje naast het huis. En ineens sloeg het toe. De bezem er door heen, de kastjes inspecteren op overjarige voorraden en even alles nalopen. Bijna had ik hem aangekoppeld om naar het Doornse Gat te rijden en daar thee te drinken op het grasveld. Dat doe ik altijd aan het begin van het kampeerseizoen. Deels als een soort inwijding en deels als een soort controle om te zien of alles er nog op en aan zit. Toen bedacht ik mij echter dat de natuur dan wel mag vinden dat het lente moet zijn, maar dat de beheerder van het Doornse Gat daar anders over denkt. Het dagrecreatieterrein gaat 1 April voor caravans open en geen dag eerder. Krokussen of geen krokussen. Dus gereden heeft mijn huisje op wielen nog niet.

Sja, en nu is het weer even voorbij. Koud is het niet, nog warm genoeg om records te breken, maar het zonnetje is weg. Het is weer voor de parapluie vandaag en dus is de neiging er op uit te trekken weer even naar de achtergrond verdreven. Maar het komt vast binnen niet al te lange tijd weer terug en misschien moest ik maar eens een brief schrijven aan het Recreatieschap Utrechtse Heuvelrug met het voorstel om de openingstijden van het Doornse Gat aan te passen aan de vervroegde openingstijden van de natuur.

Michiel van der Vlist  17 januari 2007 


Met de sleurhut naar het Doornse Gat? Wat burgerlijk zeg. Je kunt er trouwens ook gewoon met de fiets heen, is ook beter voor het milieu en dan wordt het misschien ook niet zo vroeg lente.

Hans Hermans, 17-01-2007  


wat leuk, columnist geworden - proficiat 
je zus, ook namens je moeder.  (laat het eerst maar echt winter worden.; al heb ik het nog steeds koud!)

Elna van der Vlist, 19-1-2007


Terug naar overzicht columns

Stuur mij een e-mail


Join the family of FON Unicode site Valid HTML 4.0 Transitional Valid CSS

Home page English Home page English
Home page Nederlands Home page Nederlands

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2008.
Deze website gebruikt unicode (utf-8)
© 2005-2008, Michiel van der Vlist

Kwfs