Michiel van der Vlist, PA0MMV

Binnenhofplaats

Zondag 1 februari 2009.

Vorige keer schreef ik over de verhekking van de Binnenplaats, dat dorpspleintje tegenover slagerij van Dorp. Ik sprak er toen mijn verwondering over uit dat dat terreintje aan de openbare ruimte was onttrokken zonder zichtbare reden.

Welnu, het lijkt er haast op alsof de bestuurders mijn stukjes wel eens lezen, want inmiddels is het hek weer voor een deel verdwenen. Alleen de zandbak die als onofficieel parkeerterrein werd gebruikt is nu nog omhekt en het eigenlijke dorpspleintje is weer toegankelijk voor het publiek. Mooi dus. Kennelijk is het "plan" weer voor onbepaalde tijd in de ijskast gezet. Als er al een plan was. Of misschien was er wel een plan, maar heeft een investeerder zich teruggetrokken. Kan zo maar in deze financieel woelige en onzekere tijden. Toch maakt het een wat vreemde indruk dat gewipwap en de vraag wat dan het plan is met die nu omhekte zandbak blijft onbeantwoord want het gebruikelijke bord van de projectontwikkelaar schittert nog steeds door afwezigheid.

Zo niet op die andere locatie die met "binnen" begint: het Binnenhof. Het bord is duidelijk: daar komen vijf woningen en een vernieuwde vestiging van een grootgrutter. Onduidelijk is of met die vernieuwing ook een einde komt aan het gehannes met grote vrachtwagens door straten die daar niet geschikt voor zijn. Zoals de Dr. Hermansstraat en de Bosstraat. Ik heb bij de bijeenkomst in Salem op maandag 24 december 2007 al wat suggesties gedaan aan wethouder Keesjan Salverda, maar of dat ook wat uitgehaald heeft zal nog moeten blijken als de steigers en de bouwketen weg zijn. Dat zal nog wel tot aan de zomer duren.

Niet getreurd, vanaf eind komende week kunnen we weer terecht bij de Nieuwe Albert Heijn vestiging op de plaats waar lang geleden het Wapen van Driebergen stond. Mijn medecolumnist Frans Copini verbaast zich er over dat er op zo korte afstand van elkaar twee nederzettingen van dezelfde kruidenier verschijnen. Ik deel die verbazing maar de verontrusting over een te sterke marktpositie deel ik niet. Er is nog voldoende keus voor de consument. Neemt niet weg dat de strategie mij een beetje ontgaat. Zouden die twee samen nu echt veel meer klanten trekken dan wanneer er maar één Albert Heijn zou zijn in Driebergen? Maar ja, Grootgrut uit Zaandam is buitengewoon succesvol, dus er zal door knappe koppen wel goed over nagedacht zijn. En van de lokale politiek had alleen de Christen Unie bezwaar, de rest van de raad vond het prachtig en wethouder Robbert Waltmann sprak zelfs van een "publiekstrekker", dus wie zijn wij columnisten dan om daar nog over te zeuren?

Enfin, we kunnen weer bruisen op de Binnenplaats. Nu het straatnaambordje nog terug.

Michiel van der Vlist, 1 februari 2009


"Gehannes met grote vrachtwagens"? Hoe denk je dat deze winkel zal worden bevoorraad, Michiel? Met Fiatjes 500? Of vanuit de lucht? Wat vind je nu eigenlijk zelf van je (retorische) vraag?

Hans Hermans | 1-2-2009 18:57


Bericht uit de Nieuwsbode van 27-2-2001
............De moeder van iemand die nu op de publieke tribune zit had al zo'n 40 jaar geleden tegen haar zoon (nu slager Van Dorp) gezegd, dat het binnenkort met het voetballen op het veldje wel afgelopen zou zijn. Zijn moeder kreeg ongelijk............

Renk Knol | 2-2-2009 15:37


Zo te zien wordt het een grote AH vestiging op het Binnenhof. Op de Hoofdstraat schijnt meer een zaak te zijn waar je ook gelijk het een en ander kunt nuttigen. Ik begrijp AH ook niet, maar ze zijn lang genoeg in deze branche actief om te kunnen beoordelen of het voldoende geld oplevert. Dat zal dus wel en dan maak ik mij niet meer druk. Natuurlijk had ik graag nog een Jumbo of Hoogvliet in Driebergen gehad. Altijd goed voor de concurrentie, maar AH heeft daar met de overname van de C1000 handig een stokje voor gestoken.

Wat mij betreft had de AH op de huidige lokatie aan hoek Hoofdstraat/Horstlaan mogen blijven. Bijna geen parkeerproblemen en goed toegankelijk. Was er niet ooit een columnist die deze plek voor het nieuwe gemeentehuis in gedachten had?

Wat mij wel verbaasde was de parkeerplaats bij de voormalige C1000. Toen ik daar vorige week probeerde langs te fietsen, stond de hele parkeerplaats vol met busjes van allerlei (bouw)bedrijven. Zoiets had ik nog niet eerder gezien. Waarschijnlijk wordt er geen gebruik gemaakt van lokale bedrijven en dat is wel weer jammer.

JanKoert | 2-2-2009 21:17


Terug naar overzicht columns

Stuur mij een e-mail


Join the family of FON Unicode site Valid HTML 4.0 Transitional Valid CSS

Home page English Home page English
Home page Nederlands Home page Nederlands

Laatst bijgewerkt 2 februari 2009.
Deze website gebruikt unicode (utf-8)
© 2009, Michiel van der Vlist

Kwfs