English Nederlands Het project mistlamp op de kar

De overheid heeft - een Europese richtlijn volgend - in haar wijsheid besloten dat vanaf 1 jan 2005 het mistachterlicht voor alle lichte aanhangwagens (<751 kg) verplicht is. Voor zware aanhangers (≥ 751kg) geldt de verplichting alleen voor die welke na 31 dec 1997 voor gebruik op de weg zijn toegelaten. Weliswaar is tevens besloten dat vanwege de zeer gebrekkige voorlichting er tot juli 2006 een gedoogbeleid zal worden gevoerd maar uiteindelijk komen we er toch niet onderuit. Dus nu (april 2005) toch maar iets gedaan.

Links de kar zonder mistlamp.

Meer fotos ( Breedband aanbevolen )
Electrische aansluiting

Zoals je ziet is het een smal karretje. Het is 85 cm breed. Er is niet veel ruimte over. Ik wilde het mistlicht niet op het groene houten achterschot monteren daar dat afneembaar is en ik de beladingsmogelijkheden niet onnodig wilde beperken. Dus bleef eigenlijk alleen montage onder het nummerbord over. De voorschriften voor lichte aanhangers (voertuireglement art. 5.13.51 e.v.) zeggen dat het mistlicht in het midden of links van het midden moet zijn geplaatst, ten minste 10 cm van het remlicht, niet lager dan 25 cm - en niet hoger dan een meter boven het wegdek. Dus onder de nummerplaat is goed.

Dan moet er wel een beschermbeugel komen, anders gaat ie meteen kapot als de kar achterover kiept. Dat betekende wat laswerk.

Hier is wat het geworden is:

Het mistlicht brandt!

12 april 2005

Meer fotos( Breedband aanbevolen )
Electrische aansluiting

Home page English Back to Home page in English
Home page Nederlands Terug naar Home page in het Nederlands

Valid HTML 4.0
Transitional Laatst bijgewerkt 10 maart 2007.
© 2006, Michiel van der Vlist